Föreläsningar

Vi erbjuder intressanta och underhållande föreläsningar om Malmö och Malmös historia. Längre ner kan du läsa om vad några av våra åhörare tyckte. Ska ni arrangera en personaldag, konferens eller ha en föreningsträff är detta ett inslag som kommer att uppskattas. Under föreläsningarna tar vi både gamla och nya foton till hjälp för att guida er genom Malmös historia. Vi har 4 olika föreläsningar men kan även skräddarsy föreläsningar helt efter era önskemål. Vill du veta mer skicka ett mail till info@malmobyfoot.com eller ring 0708-435020

-Malmö förr och nu. Med hjälp av foton tagna från 1860 och framåt får ni uppleva hur mycket Malmö förändrats de senaste 150 åren.

-Malmös historia från 1200-talet till modern tid. Med hjälp av både gamla och nya foton åker ni med på en tidsresa från en liten dansk fiskeby till Sveriges tredje största stad.

-Föreläsning med frågesport. Någon av föreläsningarna ovan inleds med liten frågesport bland åhörarna. Svaren kommer under föreläsningen och givetvis är det prisutdelningen till vinnaren.

-Föreläsning med poängjakt. Inleds med en poängjakt på Malmös gator där ni följer en snitslad bana med kluriga frågor. Efter ca 1 timme är det samling och under den följande föreläsningen får ni svaren på frågorna.

 

"Jag tyckte föreläsningen var mycket intressant. Speciellt var det kul att se gamla foton jämföras med de nya tagna från precis samma plats. Har tidigare deltagit i era vandringar och återkommer gärna både by foot och by foto!"
Mona

"Tack för en fantastiskt trevlig och givande kväll i både det gamla och det nya Malmö.Inte ofta vi får tillfälle att höra så många intressanta detaljer från en svunnen tid,men ändå tillräckligt nära för att vi vill minnas. Tiden gick så fort vilket berodde på att vi var trollbundna."
Gunlög

"Det var en så viktig resa i Malmös historia från förr till nu som får frågetecken på plats i denna förändringarnas tid.Det var intressant från början till slut och många nickanden och jaha var det därför....Tusen tack!"
Gudrun Svensson